Kod Haftası CodeWeek 2023 Etkinlikleri

2023 AB Kod Haftası 7 ile 22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kod Haftası (CodeWeek), erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini desteklemek için Avrupa çapında yapılan bir etkinliktir. Kodlama haftası etkinlikleri, 2018 yılı itibariyle Millî Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir.

50'den fazla ülkede aktif olarak devam eden Kod Haftası'nın amacı, kodlama ve programlamaya dair farkındalığın artırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

2023 yılı boyunca Bakanlığımıza bağlı tüm okul, kurum ve temsilciklerimizde düzenlenecek etkinliklerin Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde gerçekleştirilmesi hususunda çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalara eş zamanlı olarak Kod Haftası 2023 yılı teması “Cumhuriyetimizin 100. Yılı” olarak belirlenmiştir. Kod Haftası, 7-22 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup okullar ve öğretmenler düzenleyecekleri kodlama etkinlikleri ile kodlama eğitiminin yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacaktır.

Yayın: 03.10.2023 - Güncelleme: 03.10.2023 16:42 - Görüntülenme: 125
Kaynak: https://codeweek.eu/