Belirli Gün ve Haftalar

Nis

Okulumuzda, TBMM’nin açılışında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından dünya çocuklarına armağan edilen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” coşkusu yaşandı.

Çanakkale Zaferi'nin 109.yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının en önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşı, milli mücadele yıllarında yazılmış, 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından milli marş olarak kabul edilmiştir. Öğrencilerimizle yaptığımız etkinliklerle Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk'a, yurduna ve inancına bağlılığını dile getiren İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılını kutladık. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla andık.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda yapılan program ile kutlandı.

Kas

Şanlı Mazimizin Ebedi Kahramanı Kurtuluş Savaşı'mızın Başkomutanı, Türkiye Yüzyılının Öncüsü, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Ebediyete İrtihalinin 85. Yılında Saygı, Özlem ve Rahmetle Andık.

Atatürk büstüne çelenk koyma töreni ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programımız günün anlam ve önemini belirten öğretmen ve öğrenci konuşmalarının ardından anasınıfı öğrencilerimizin Atatürk temalı şiirleri okumasıyla devam etti. Atamızın sevdiği şarkılar okundu, "Bir Ömrün Hikayesi" adlı oratoryo sunuldu, Atatürk'ün özlü sözleri İngilizce ve Türkçe dillerinde okundu. Programımız Atamızın sevdiği Manastır Türküsü adlı koro çalışmasıyla sonlandı.

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” M.Kemal ATATÜRK

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 100. Yılı Okulumuzda Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı.